Vår lokal

Hitta hit

Historik

Ånge Kabaré producerade ursprungligen i huvudsak cabaré föreställningar i Ånge Folkets Hus. Inledningsvis varje år och under de senaste åren vartannat år. Föreningen har därefter i flera år också haft barnteatergrupper och en verksam ungdomsgrupp.

Exempelvis spelade ungdomsgruppen år 2004-05 pjäsen ”Under Ytan” i Ånge Folkets Hus, spelade 3 öppna föreställningar samt skolföreställningar. De framförde också pjäsen i Hus 25 i Sundsvall, Härnösands Teater och gav en skolföreställning i Kramfors.

Bild 690

Ånge Kabaré har även – två gånger – producerat sommarteatern ”En Knekt för mycket” i samarbete med Borgsjö Hembygdsförening på Borgsjö Hembygdsgård.

Föreningen var också medarrangör vid sommarteatern ”Ur eld och aska”, som spelades vid Gransjön, i samarbete med Stöde Teaterförening. Spelet om Den Heliga Birgitta, som turnerade i Medelpad och Jämtland under 2003, gjordes också i samarbete med en rad aktörer. Stöde Hembygdsförening var då huvudarrangör.

Amatörskådespelarna från Ånge Kabaré deltog i sommarspelet Vägen hem i Loböle – Stöde sommaren 2005.

Läs mer om våra tidigare projekt under länken Tidigare.Att arbeta med teater och drama med unga människor är att hjälpa dem att skapa mening i sina liv. Dramaövningar är en metod för att hitta en djupare förståelse i många svåra frågor. Man bygger upp en social medvetenhet och bryter tabun. Bilder och egna upplevelser finns kvar i minnet långt efter det att orden har glömts bort. Att uttrycka sig själv, känslor och idéer kreativt i t.ex. teater, musik…, dans och sång ger människor en öppen inställning och en bra självkänsla.
Av den anledningen så verkar Ånge Kabare´ för att utveckla barn- och ungdomsteatern, samt teater där barn-ungdomar-vuxna möts i gemensamma projekt.
Föreställningarna är i sig inte huvudmålet, utan det arbete som görs i grupperna på resans gång.

Omslagsbild: Mari Zidén

Facebook
Instagram