Teater


Kreativitetsverkstan är igång i ny form

Vi improviserar, tränar status och kroppsspråk

Grupperna träffas på onsdagar med uppstart onsdag 26/9

  • Barngrupp kl 17:40 (åk 3-5)
  • Ungdomsgrupp kl 19:00 (från 13 år)

Vill du vara med med välkommen till en grupp där det är högt i tak och tillåtet att göra bort sig och där misslyckande är bra, positivt och en möjlighet till något nytt.Hur förhåller vi oss till varandra och vilka signaler sänder vi ut. Kan man bli uppmärksam på sina egna och andras kroppsuttryck.

Vi tränar på att befinna oss i stunden och skapa med spontanitet utan krav på prestation.Bejaka egna och andras idéer, och vi träna på att stå framför människor sjunga, tala, hoppa eller dansa.

——————————————————————————–

———————————————————————————

 

LÄNK projektet 2013 är avslutat.

”Man är väl fri” av Mirja Unge

En gymnasieklass är på väg till Sigmaringen i Tyskland på skolresa, för att ”lära känna varandra” och ”se lite av Tyskand”. I fyra sovhytter på ett nattåg utspelas större och mindre dramer, allt medan tåget stadigt närmar sig slutdestinationen. Det är Danni, som vare sig är välkommen hos tjejerna, eller känner sig hemma bland killarna. Det är ledartjejen Elina, som tror hon är med barn med klassens tuffing, Oskar. Det är Oskars kompisar Simon och Axel, som inte är helt bekväma med Oskars domderande och vill byta hytt. Det är Elinas kompisar Laura och Alva, som går med på att trakassera Danni, för att hon klär sig som en kille – men som inte känner sig väl till mods av vad de gjort efteråt. Det är den duktiga Vera som delar hytt med den desperata och ångestladdade Nellie. Och det är, inte minst, den nyskilde och gränslöse läraren Thomas, som försöker upprätta hålla både ordning i klassen och sin egen fasad. Ett drama om svårigheten att vara sig själv, och att kunna lita på andra (11 roller).

Länks hemsida http://skolscenen-lank.riksteatern.se/hem