Ungdomsteater

Kreativitetsverkstan kommer igen i ny form  hösten 2017

Vi IMPROVISERAR,  TRÄNAR STATUS OCH KROPPSSPRÅK

Tisdagar 19.00 start 26/9

Vill du vara med med välkommen till en grupp där det är högt i tak och tillåtet att göra bort sig och där misslyckande är bra, positivt och en möjlighet till något nytt.Hur förhåller vi oss till varandra och vilka signaler sänder vi ut. Kan man bli uppmärksam på sina egna och andras kroppsuttryck.

Vi tränar på att befinna oss i stunden och skapa med spontanitet utan krav på prestation.Bejaka egna och andras idéer, och vi träna på att stå framför människor sjunga, tala, hoppa eller dansa.

Anmäl intresse till Kärstin 070 3245988  eller info@angekabare.nu

 

Föreställningen UPPRÄTTELSEN har spelats igen på Teaterverkstan

Österbyskolan är en skola i mellersta Sverige. Klass 9C har haft en tung höst och det har förekommit en rad konflikter i klassen. Konflikterna har blivit hängande i luften. Man har beslutat att rent lektionsmässigt separera den gruppen från övriga klassen och kalla den för OBS-klassen. Alla de sju eleverna som blivit utvalda mår dåligt,  värst utsatt är en kille som innan konflikterna startade var mycket accepterad i klassen men som nu har blivit OBS-klassens hackkyckling. Språket i klassen är grovt och inga påhopp reds ut. Läraren är en godhjärtad man som tar emot livet med öppna armar samtidigt som han har svårt för struktur och gränser. En kombination som blir svår för både elever och lärare.

Skådespelare: Alva Wiksten, Annie Grelson Lindeberg, Evelina Mackin, Gabriel Wärme, Jens Gelin, Josefine Pålsson, Ricky Lundgren, Peter Nyhlin.  Sufflör mm:  Alexandra Forsberg och Axel Arvidsson . Teaterledare / Regissör Kärstin Leander.

I samarbete med : Iso Porovic   Länsregissör Teater Västernorrland

Föreställningen har spelats på Teaterverkstan, Ålsta Folkhögskola, Söråkers Folkets Hus, Kulturmagasinet i Sundsvall.

Föreställningen kommer att tas upp igen februari 2016. Den går att beställa till skolor, föreningar eller andra grupper. Pjäsen har ett aktuellt, angeläget tema. Den handlar om utanförskap och ungdomars  svåra situation i skolan. Föreställningen är ca. 1 tim.

——————————————————————————–

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————-

 

LÄNK projektet 2013 är avslutat.

”Man är väl fri” av Mirja Unge

En gymnasieklass är på väg till Sigmaringen i Tyskland på skolresa, för att ”lära känna varandra” och ”se lite av Tyskand”. I fyra sovhytter på ett nattåg utspelas större och mindre dramer, allt medan tåget stadigt närmar sig slutdestinationen. Det är Danni, som vare sig är välkommen hos tjejerna, eller känner sig hemma bland killarna. Det är ledartjejen Elina, som tror hon är med barn med klassens tuffing, Oskar. Det är Oskars kompisar Simon och Axel, som inte är helt bekväma med Oskars domderande och vill byta hytt. Det är Elinas kompisar Laura och Alva, som går med på att trakassera Danni, för att hon klär sig som en kille – men som inte känner sig väl till mods av vad de gjort efteråt. Det är den duktiga Vera som delar hytt med den desperata och ångestladdade Nellie. Och det är, inte minst, den nyskilde och gränslöse läraren Thomas, som försöker upprätta hålla både ordning i klassen och sin egen fasad. Ett drama om svårigheten att vara sig själv, och att kunna lita på andra (11 roller).

Länks hemsida http://skolscenen-lank.riksteatern.se/hem