Tre Kärlekar 2016

Ånge Kabarés uppsättning av Lars Mohlins ”Tre kärlekar” blev succé. Drygt 3 400 personer såg föreställningen utomhus vid Ålsta folkhögskola.

Sommarteatern ”Tre kärlekar” var den största satsning amatörteaterföreningen Ånge Kabaré någonsin gjort. Teater Västernorrland bistod med bland annat regissör och scen samt två professionella skådespelare. Och publiken kom i mängder för att se 40-talsberättelsen om bonden Egon och hans barn, om kampen för en framtid för gården, människorna och naturen.

Föreningens primus motor Kärstin Leander är lycklig över den upplevelse som det var för föreningen att få arbeta med Teater Västernorrlands professionella krafter.

– Det är fantastiskt att Teater Västernorrland lånade oss länsregissören och andra. Det blev en sorts utbildning för amatörerna att få se hur de tänker och arbetar som har teater som yrke. Och det är även bra för dem eftersom det är viktigt att vi finns – vi är ju teaterentusiaster som även går och ser deras professionella teater, säger hon.

Läs ST:s (Susanne Holmlund) Recension av Tre kärlekar

600

Tre Kärlekar av Lars Mohlin

Sommarteater 2016 på Ålsta Folkhögskola i Fränsta

En släktkrönika från 40-talet som behandlar makt, släktfejder och romantik på ett spännande och gripande sätt. Handlingen tar sin början år 1944 i skuggan av andra världskriget och efterkrigstiden. I centrum står familjen Nilsson på fädernäsgården med pappa Egon och mamma Ester.

En skildring av efterkrigsnyordningar och ett adjö till småskaliga lantbruk. Den lutherska punktligheten flyttades från mjölkning till stämpelur. En ny syn på arv och moral tog över.

En makalös fors. Det är om den slaget ska stå. Staten vill bygga kraftverk men pappa Egon tjurar och inget av deras barn vill ta över gården utan har andra planer.

Intriger, pengahunger och kärlek trasslar ihop sig med idealism, kraven på välfärd och nya förhoppningar.

Regissör: Iso Porovic, Teater Västernorrland
Producent: Kärstin Leander 070-324 5988 karstin.leander@telia.com

Text: Lars Molin
Dramatiker: Niklas Hjulström och Kjell Sundstedt.
Rättigheter dramatisering: Draken Teaterförlag, Stockholm
Marknadsföring/ekonomi: Mari Zidén mari@kakafoni.nu
Sånginstudering: Ewa Andersson

Ånge Kabare´ TEATERVERKSTAN
Teater Västernorrland
Studieförbundet Bilda

Facebook
Instagram